Stjepan Čuraj je rođen u Osijeku 1980. godine. Završio je stručni studij na ekonomskom fakultetu te je i na pravnom fakultetu završio specijalistički stručni diplomski studij javne uprave. Također je, između ostalog, završio i program izobrazbe u području javne nabave za što je stekao i certifikat od strane ministarstva gospodarstva. Pored navedenoga, prošao je i mnoge edukacije u zemlji i inozemstvu iz različitih područja društvenog djelovanja.

U ranijoj fazi karijere radio je kao projektni asistent odnosno menadžer u nevladinom sektoru, te je sudjelovao i vodio projekte i kampanje gdje su bile neophodne visoke organizacijske sposobnosti. Aktivno sudjeluje u političkom životu u gradu Osijeku na raznim pozicijama poput u gradskom vijeću, kao i vijećnik i potpredsjednik skupštine osječko-baranjske županije. Iz ovog perioda treba istaknuti i da je bio, u dva izborna ciklusa, direktor kampanje Ivanu Vrkiću, izabranom gradonačelniku Osijeka.

U periodu 2008.-2014. je bio osnivač i suvlasnik agencije za savjetovanje i marketing, a u periodu od 2012.-2017. je obnašao vodeće funkcije u tvrtkama Športski objekti d.o.o. zaključno sa pozicijom direktora Društva.

U periodu 2017.-2020. je bio saborski zastupnik, a 2020. je imenovan za državnog tajnika u ministarstvu financija gdje je među ostalim zaduženjima prvenstveno orijentiran na poslove iz područja financijskog sustava, koncesija, javnog duga i potpora.

Ima napredno poznavanje i korištenje engleskog jezika (C1) te osnovno znanje njemačkog jezika (B1).

As part of the campaign for the 2019 elections to the European Parliament, the member parties of ALDE in collaboration with member parties and partners from across the European Union adopted a Manifesto defining their priorities of their political action at European level.

Click here for the 2019 ALDE European election Manifesto – LINK

Individual Membership of the ALDE Party

Party members of Croatian People’s Party – Liberal Democrats (HNS) who also wish to be involved at the European level can become Individual Members of the ALDE Party.

Click here to find out more about ALDE Individual Membership