O nama

Tko smo mi?

HNS je moderna stranka liberalno-demokratskog identiteta osnovana prije više od trideset godina s jasnim ciljevima – otvorena, tolerantna, građanska i gospodarski jaka Hrvatska u kojoj će svatko moći ostvariti sve svoje potencijale.

Od naše utemeljiteljice Savke Dabčević-Kučar, pa sve do danas, HNS je u hrvatsku politiku unosio napredne i hrabre ideje, entuzijazam i odlučnost da gradimo bolje društvo i postižemo rezultate koji našu zemlju vuku naprijed.

Promovirajući dijalog i kompromis te suradnju i konsenzus oko zajedničkih ciljeva, vodeći racionalnu i konstruktivnu politiku te ostvarujući  konkretne rezultate umjesto ideoloških sukoba i izazivanja krize po svaku cijenu, nastojimo biti predvodnikom novih i drukčijih politika, onih koje vode stabilnosti političke vlasti i djelovanju na programima društvenog razvoja.

 

Tijekom posljednja tri desetljeća HNS je bio stranka prepoznatljiva po zalaganju za konkretne političke, društvene i ekonomske projekte, mjerljive ciljeve, rokove i postignuća, uz neprestanu borbu za jačanje prava i sloboda te ravnopravnost u svim sferama društva.

Vjerujemo u naše ciljeve i progresivne politike kojima svakodnevno dokazujemo da Hrvatska zna i može bolje.

Predsjednik stranke

Mirko Korotaj, v.d. predsjednik