Stjepan Čuraj:  Njihova žrtva mora biti naša obveza da ne živeći prošlost, gradimo budućnost kakvu su i oni sanjali

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, izaslanstvo HNS-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

 HNS-ovo izaslanstvo predvodio je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj koji je tom prilikom poručio  kako je došao u Vukovar položiti vijence u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata.

„Ovdje smo da izrazimo duboko poštovanje i zahvalnost prema svim žrtvama Domovinskog rata. Prema svima onima koji su svoju žrtvu utkali u našu slobodu i budućnost, a koju mi  kao da ponekad, vraćajući se stalno u prošlost, trudimo se odbaciti. Njihova žrtva mora biti naša obveza da ne živeći prošlost, gradimo budućnost kakvu su i oni sanjali. Jedino tako žrtva Vukovara, Škabrnje i svih stradalih u Domovinskom ratu ima smisla. Neka se nikad ne zaboravi i više nikad ne ponovi. Vječna slava i hvala im.“- rekao je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

U izaslanstvu HNS-a bili su članovi Gradske organizacije HNS-a Vukovar te predsjednik ŽO HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko.