Tomislav Pavlečić novi je predsjednik Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko – bilogorske županije

Tomislav Pavlečić novi je predsjednik Županijske organizacije HNS-a Bjelovarsko – bilogorske županije. Odlučeno je to na sinoć održanoj Izborno – izvještajnoj skupštini HNS-a BBŽ, na kojoj je izabrano novo vodstvo Županijske organizacije.

„Cilj rada Županijske organizacije HNS-a u narednom periodu je stvoriti prepoznatljiv HNS u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji  te dobrim idejama  i projektima omogućiti bolji život svih stanovnika, a posebice mladih koji zasnivaju svoje obitelji na našem području.“ – poručio je  novoizabrani predsjednik Županijske organizacije HNS-a BBŽ Tomislav Pavlečić zahvalivši se na ukazanoj podršci.

Podršku novoizabranom vodstvu dao je i predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj koji je tom prilikom istaknuo kako je HNS kao stranka orijentirana na pojedinca i na zajednicu u kojoj živi jer na tome sve počiva.

„Graditi odozdo prema gore u politici je jako teško, ali ako se gradi na taj način sa zdravim i čvrstim temeljem onda je to trajno i ostaje budućim generacijama. Nema instant rješenja već se rezultati postižu stalnim radom i razgovorom s ljudima. Upravo je i Općina Veliki Grđevac čiji je Tomislav Pavlečić načelnik, takav primjer gdje život može biti dobar i u manjim sredinama čije potencijale treba prepoznati i početi koristiti. Na taj se način demografski obnavlja Hrvatska i osigurava ostanak mladih u ruralnim sredinama. Za 30 godina, rijetko tko će sjećati što smo mi ovdje danas pričali, no neki novi klinci će se kupati u bazenima i igrati nogomet na igralištima. To je primjer što HNS predstavlja.“ – istaknuo je tom prilikom predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Inače Tomislav Pavlečić načelnik je Općine Veliki Grđevac, čiji rad i rezultati su itekako vidljivi kroz realizaciju brojnih projekata poput velikogrđevačkih bazena i Centra za sport i rekreaciju. Ovom prilikom Pavličić je najavio i nove projekte u općini, a to je izgradnja pročistača otpadnih voda i kanalizacijske mreže te dječjeg vrtića s jaslicama za stotinjak djece, kao i dom za starije i nemoćne u sklopu kojeg bi bio i dnevni boravak za umirovljenike.

Za potpredsjednike Županijske organizacije izabrani su Neven Alić i Juraj Marković, dok je tajnicom ŽO izabrana Dijana Kirin.